Recensies

23 berichten op 5 pagina's
Johanna Johanna Pierhagen
09-08-20 19:10:15
Lieve Paul,
Wat een avontuur zowel fysiek als zeker spiritueel.
Een heerlijk en eerlijk boek! Je hebt me aan het lachen en aan het huilen gekregen. Inderdaad net het echte leven. Maar jij hebt het gedaan. Bedankt topper!!!
Lieve groet,
Johanna.
Edwin Van Oost
06-08-20 00:29:05
Hoi Paul, ik heb jouw boek met veel plezier gelezen en ik ben niet één van de snelste lezers, en het heeft mij 3 maanden gekost om het uit te lezen. Het verhaal vond ik zeer interessant omdat jij het zo geschreven hebt dat ik bijna geneigd ben deze Camino zelf te lopen. Dit ga ik echter niet doen omdat ik die drive niet heb. Ik geloof zelf niet in de dingen die jijzelf spiritueel ervaart hebt, ik ben namelijk een Atheïst, maar ik kan het wel erg goed begrijpen. Jou boek ervaar ikzelf als een zeer gedocumenteerd verslag van zoeken, vinden en leven en dat werkt aanstekelijk op mij. Je tips op de laatste bladzijden van je boek zijn een schat van waarde voor iedereen die de Camino wilt lopen.
Ruud Luining
29-07-20 22:38:05
Ik heb in 7 etappes genoten van je reis Paul !;-)
Heel goed dat je je ervaringen op papier hebt gezet, voor jezelf en voor je lezers die je op een persoonlijke wijze mee hebt genomen tijdens deze tocht. Laat de Camino geen finish zijn maar vooral een start voor vrijdenken en onafhankelijkheid.­..­kortom:­ loop door...loop door!
Ik wandel graag nog even met je mee, groet van Ruud
Jeroen Rutten
18-07-20 11:53:34
hoi Paul,

uit het hart en voor eenieder goed leesbaar.
Het verhaal komt open en eerlijk over waardoor het je meesleept en soms confronteert met een herhaling. Dit past goed in het verhaal en stoort niet.

Neem het moment en maak je dromen waar,
daar wordt je gelukkig van,
Jeroen
Martin Elverding
09-07-20 17:08:50
Mooi boek, Paul.
Ik heb zelf de Camino Frances gelopen in 2002. Wat je beschrijft gebeurt dan ook werkelijk met je. De contacten die je beschrijft, de diepte die je ingaat met een medepelgrim.
Je ontmoet pelgrims, die je net hebt ontmoet, die je jouw levensverhaal verteld. Ik heb het ook allemaal mee gemaakt.
Bij mij was het overlijden van mijn vader in 1968 het verhaal van mijn Camino. Uiteindelijk heb ik de Camino opgedragen aan mijn vader.
Je hebt ook een goede keuze gemaakt met de Camino del Norte. De Camino Frances was in 2002 al redelijk druk en is nu niet meer te doen door de toeristen. Ik kwam ze toen ook al tegen met hun kleine rugzakjes.
Je hebt echt schrijftalent. Bij mij kwam alles weer naar boven, wat ik meegemaakt heb.
Dank je.
Tonen: 5  10   20