Recensies

23 berichten op 2 pagina's
Rob Teneij
02-09-22 14:59:37
Dag Paul, tijdens onze ontmoeting aan het Veerse Meer heb je mij een exemplaar van je boek gegeven: een recensie op bol.com vroeg je als tegenprestatie. Helaas gaat dit niet als je het boek niet hebt gekocht bij bol.com. Aangezien komende week de collecte voor KWF aan de deur komt, ga ik dit jaar extra doneren als tegenprestatie.
Ik heb je boek met veel plezier gelezen. Het is een openhartig verhaal over de mentale en fysieke reis die je gemaakt hebt en de schrijfstijl spreekt me erg aan. Ik wilde doorlezen nieuwsgierig naar al je ervaringen. Tegelijkertijd roept het boek op tot momenten van persoonlijke reflectie. Dank voor het delen.
.
07-06-21 16:11:37
Noud Jacobs
27-04-21 15:41:41
Beste Paul,
Ik heb genoten van jouw boek "Als elke stap telt" waarin je op een bijzonder leuke, inspirerende en humoristische wijze jouw wandeltocht beschreven hebt. Ik hoop a.s. juni te starten met de Camino Frances en ben benieuwd of ik het "Camino gevoel" dan ook zal gaan ervaren zoals je beschreven hebt in je boek.
Hartelijk dank voor het schrijven en uitgeven van dit bijzondere boek!
Tom Botermans
13-01-21 12:44:10
Prachtig boek.
Zo herkenbaar.
Zat er weer helemaal in.
Bedankt.
Groetjes van ons .
Ellen Candel
16-12-20 18:55:01
Lieve Paul
Met het oog op mijn naderend pensioen en omdat ik toch thuis kwam te zitten met corona was het lezen van jouw boek een welkome afleiding om de dag door te komen .
Een van mijn grote dromen is het lopen van de camino en ik heb al meerdere boeken gelezen. Jouw boek bleef fascineren vanwege je erg persoonlijke beschrijving met positieve en negatieve emoties.
Het heeft me erg geraakt! Wat zul jij deze toch als een verrijking hebben ervaren .je bent losgekomen uit je cocon van verdriet en ik denk dat de natuur en de ontmoetingen met mensen die het zo goed met je voor hadden je vast heel erg opgetild hebben . Ja helemaal nee eens dat het in het leven niet draait om wat je doet maar hoe je in het leven staat en of je iets voor een ander kan betekenen !. Prachtig boek en in een ruk uitgelezen ondanks dat uk me erg slap voelde ! Dank je wel dat je zo openhartig was ! Het ga je heel goed in je leven Paul

Liefs Ellen xx
Smit R
13-12-20 10:43:14
Dank je voor de mooie beschrijving van je reis . Of moet ik zeggen reizen? Ik heb van je boek genoten. Na aanschaf begonnen met lezen en niet meer weg kunnen leggen.
De emotionele momenten die je prachtig omschrijft hebben mij het meest aangegerepen. Chapeau dat je dit hebt kunnen en willen delen.
Rien.
Cora Kuipers
23-11-20 22:28:43
Via de Ultreia werd ik geattendeerd op dit boek.
Omdat mijn voorgenomen Camino del Norte niet doorgegaan was in April, MOEST ik dit boek natuurlijk meteen hebben.
Ik heb het binnen enkele dagen uitgelezen, .
Als een redelijk ervaren pelgrim genoot ik allereerst van de mooie foto's die er gelukkig heel veel in staan! en van alle verhalen van afzien, genieten, ontmoetingen, het grote geraakt worden in dit hele aparte wereldje van pelgrims onderling. Ook je bespiegelingen over je geloof waardeerde ik erg.
In ons volle drukke leven, hebben of maken we daar vaak te weinig tijd voor, maar op een camino komt dat vanzelf naar je toe als je er open voor staat.
Mooi om te lezen dat je stapjes vooruit komt in het verwerken van een heel groot verdriet, en wat ik zelf ook kan onderschrijven over de Camino is dit "De Camino geeft je telkens wat je nodig hebt"..
Wonderbaarlijk prachtig!
Dank je wel voor dit mooie boek.
Ik hoorde dat je in Amerika een trail wilde gaan lopen, ik hoop dat je deze later toch nog gaat doen.
Daarbij ben ik heel nieuwsgierig of dit ook aanvoelt als een Camino!?
Maar misschien volgt er dan wel weer een boek?
Ronja van Vree
06-10-20 20:43:34
Ik had het genoegen om je zowel persoonlijk als via dit boek te leren kennen (tegelijkertijd) en kan niet anders zeggen dan dat het me een eerlijke en open inkijk heeft gegeven in jouw leven.

Het verhaal is ongenadig boeiend (van begin tot eind), praktisch-spiritueel en puur geschreven. Bovendien heeft het voor mij gedaan waarvoor je onder andere dit boek bent gaan schrijven: een kijkje in het Camino-leven. Hier wil ik ook van proeven! Ik ben om.

Bedankt voor dit cadeau en voor het delen van je woorden.
Gonda van Hal
25-09-20 09:29:11

Een boek dat ik niet weg kon leggen en voor mij leest het alsof ik er zelf bij was..
Hij deelt lief en leed met de lezer. Verwoordt zijn diepe emoties en zijn vreugde in ontmoetingen met vele bijzondere mensen en vooral de ontmoeting met zichzelf ..
Een moedig en diepgaand boek ook door vooral zijn vrouwelijke kant te delen met de lezer ..


Gonda van Hal
September 2020
Sylvia Paalvast
01-09-20 17:18:55
Een prachtig mooi geschreven boek, alsof je zelf mee wandelt. In één adem uitgelezen met een lach en een traan. Een boek die niet alleen de schrijver iets gebracht heeft maar die je ook brengt naar de kern van je eigen leven. Een boek waar ik veel aan gehad hebt en die mij lucht heeft gegeven. BEDANKT DAARVOOR!
Johanna Johanna Pierhagen
09-08-20 19:10:15
Lieve Paul,
Wat een avontuur zowel fysiek als zeker spiritueel.
Een heerlijk en eerlijk boek! Je hebt me aan het lachen en aan het huilen gekregen. Inderdaad net het echte leven. Maar jij hebt het gedaan. Bedankt topper!!!
Lieve groet,
Johanna.
Edwin Van Oost
06-08-20 00:29:05
Hoi Paul, ik heb jouw boek met veel plezier gelezen en ik ben niet één van de snelste lezers, en het heeft mij 3 maanden gekost om het uit te lezen. Het verhaal vond ik zeer interessant omdat jij het zo geschreven hebt dat ik bijna geneigd ben deze Camino zelf te lopen. Dit ga ik echter niet doen omdat ik die drive niet heb. Ik geloof zelf niet in de dingen die jijzelf spiritueel ervaart hebt, ik ben namelijk een Atheïst, maar ik kan het wel erg goed begrijpen. Jou boek ervaar ikzelf als een zeer gedocumenteerd verslag van zoeken, vinden en leven en dat werkt aanstekelijk op mij. Je tips op de laatste bladzijden van je boek zijn een schat van waarde voor iedereen die de Camino wilt lopen.
Ruud Luining
29-07-20 22:38:05
Ik heb in 7 etappes genoten van je reis Paul !;-)
Heel goed dat je je ervaringen op papier hebt gezet, voor jezelf en voor je lezers die je op een persoonlijke wijze mee hebt genomen tijdens deze tocht. Laat de Camino geen finish zijn maar vooral een start voor vrijdenken en onafhankelijkheid.­..­kortom:­ loop door...loop door!
Ik wandel graag nog even met je mee, groet van Ruud
Jeroen Rutten
18-07-20 11:53:34
hoi Paul,

uit het hart en voor eenieder goed leesbaar.
Het verhaal komt open en eerlijk over waardoor het je meesleept en soms confronteert met een herhaling. Dit past goed in het verhaal en stoort niet.

Neem het moment en maak je dromen waar,
daar wordt je gelukkig van,
Jeroen
Martin Elverding
09-07-20 17:08:50
Mooi boek, Paul.
Ik heb zelf de Camino Frances gelopen in 2002. Wat je beschrijft gebeurt dan ook werkelijk met je. De contacten die je beschrijft, de diepte die je ingaat met een medepelgrim.
Je ontmoet pelgrims, die je net hebt ontmoet, die je jouw levensverhaal verteld. Ik heb het ook allemaal mee gemaakt.
Bij mij was het overlijden van mijn vader in 1968 het verhaal van mijn Camino. Uiteindelijk heb ik de Camino opgedragen aan mijn vader.
Je hebt ook een goede keuze gemaakt met de Camino del Norte. De Camino Frances was in 2002 al redelijk druk en is nu niet meer te doen door de toeristen. Ik kwam ze toen ook al tegen met hun kleine rugzakjes.
Je hebt echt schrijftalent. Bij mij kwam alles weer naar boven, wat ik meegemaakt heb.
Dank je.
Theo Theo Verbaal
28-06-20 11:35:11
Met veel plezier heb ik je boek gelezen Paul. Je bent erg openhartig over wat de wandelreis met je gedaan heeft. Ook je humor vond ik prachtig. . Je hebt intens contact opgebouwd met anderen die ook het pad liepen. Aan het eind was ik er benieuwd hoe je dan afscheid neemt. Bijvoorbeeld van Paula en Jurg. Daar had ik graag nog wel wat meer over gelezen. Ook werd het steeds duidelijker dat je steeds meer afkeer kreeg van je dagelijks werk hier in Nederland. (ik had zelf een collega die na de reis naar Santiago de Compostella meteen ontslag nam). Ik ben erg benieuwd wat voor consequenties het voor jou had.
Je hebt zeker schrijftalent.

Groetjes
Theo Verbaal
Anne-Marie Kruiper
17-06-20 12:13:09
Prachtig boek Paul! Ik heb genoten van je openhartige verhaal. De contacten met mensen uit de hele wereld, de hoogte- en dieptepunten, de beschrijving van de natuur, de pijntjes, de vreugde, als mede-pelgrim was je verhaal zeer herkenbaar.
Ik ben op zondagochtend vroeg gaan lezen en heb je boek in één ruk uitgelezen. Ik was weer even helemaal terug op de Camino! Dank je wel dat met je heb mogen "meelopen".
Aanrader!
Karin Van der Valk
08-06-20 13:18:01
Wanneer je Paul z'n boek leest is het net alsof je achterin zijn rugzak zit en over zijn schouder mee gluurt. Heel boeiend en een stuk minder vermoeiend dan zelf lopen.....
Liesbeth Verbaal
05-06-20 20:26:01
Geweldig boek.Heel openhartig geschreven.
Leest makkelijk.
Een aanrader.
Carola Nummerdor
04-06-20 17:46:59
Ik heb je boek vol bewondering gelezen, wat heeft deze reis je veel gegeven! En wat een prachtige inzichten in jezelf en het leven!
Ik heb met je meegeleefd, meegevoeld en af en toe met tranen in mijn ogen boven een passage blijven hangen.
Echt een aanrader om te lezen, je neemt de lezer echt mee op je reis, je gedachten, je inzichten!
Tonen: 5  10   20